Przykłady aplikacji dla InfraLUM FT-10
Próbki Oznaczane parametry
Analiza jakościowa
Potwierdzenie autentyczności (potwierdzenie zródła pochodzenia materiałów i produktów)
Identyfikacja (przypisanie próbki do pewnych znanych typów)
Analiza ilościowa
Ziarno pszenicy Gluten, wilgotność, proteiny, tłuszcz, popiół, twardość, liczba opadania (w przybliżeniu)
Mąka pszenna Gluten, wilgotność, proteiny, tłuszcz, popiół, biel, klasa, liczba opadania
Ziarno żyta Wilgotność, liczba opadania (w przybliżeniu)
Mąka żytnia Wilgotność, liczba opadania, popiół, rozdrobnienie
Jęczmień browarniany Proteiny, ekstraktywność słodu, twardość ziarna, wilgotność
Kukurydza Proteiny, tłuszcz, cukier, skrobia, wilgotność
Mąka i ziarno soi Proteiny, tłuszcz, wilgotność
Mleko w proszku Proteiny, tłuszcz, włókno, popiół, wilgotność
Mieszanki paszowe Surowe proteiny , wilgotność, surowy tłuszcz, popiół całkowity, zawartość fosforu i wapnia, włókno, kwasowość, wartość energetyczna
Pszenica, owies, mączka słonecznikowa, wytłoki słonecznikowe, mączka mięsna, mączka sojowa Surowe proteiny , wilgotność, surowy tłuszcz, popiół całkowity, zawartość fosforu i wapnia, włókno, kwasowość, wartość energetyczna
Mączka rybna Surowe proteiny , wilgotność, surowy tłuszcz, popiół całkowity, zawartość fosforu i wapnia, NaCl, włókno, kwasowość, wartość energetyczna

Analizator