Analiza jakościowa |
|
Potwierdzenie autentyczności (potwierdzenie zródła pochodzenia materiałów i produktów) |
Identyfikacja (przypisanie próbki do pewnych znanych typów) |
Analiza ilościowa |
Ziarno pszenicy |
Gluten, wilgotność, proteiny, tłuszcz, popiół, twardość, liczba opadania (w przybliżeniu) |
Mąka pszenna |
Gluten, wilgotność, proteiny, tłuszcz, popiół, biel, klasa, liczba opadania |
Ziarno żyta |
Wilgotność, liczba opadania (w przybliżeniu) |
Mąka żytnia |
Wilgotność, liczba opadania, popiół, rozdrobnienie |
Jęczmień browarniany |
Proteiny, ekstraktywność słodu, twardość ziarna, wilgotność |
Kukurydza |
Proteiny, tłuszcz, cukier, skrobia, wilgotność |
Mąka i ziarno soi |
Proteiny, tłuszcz, wilgotność |
Mleko w proszku |
Proteiny, tłuszcz, włókno, popiół, wilgotność |
Mieszanki paszowe |
Surowe proteiny , wilgotność, surowy tłuszcz, popiół całkowity, zawartość fosforu i wapnia, włókno, kwasowość, wartość energetyczna |
Pszenica, owies, mączka słonecznikowa, wytłoki słonecznikowe, mączka mięsna, mączka sojowa |
Surowe proteiny , wilgotność, surowy tłuszcz, popiół całkowity, zawartość fosforu i wapnia, włókno, kwasowość, wartość energetyczna |
Mączka rybna |
Surowe proteiny , wilgotność, surowy tłuszcz, popiół całkowity, zawartość fosforu i wapnia, NaCl, włókno, kwasowość, wartość energetyczna |