Oznaczanie anionów i kationów nieorganicznych
- Oznaczanie anionów nieorganicznych w wodzie
- Oznaczanie anionów J– i Br– w wodzie
- Oznaczanie anionów w glebie i osadach
- Oznaczanie anionów w wodzie zgodnie z metodami EPA 6500 i ASTM D 6508-00
- Oznaczanie kationów w wodzie dla napojach
- Oznaczanie kationów w wodzie
- Oznaczanie kationów i anionów nieorganicznych w wódkach
- Jednoczesne oznaczanie kationów nieorganicznych, aminów i niektórych aminokwasów w winie
Oznaczanie aminokwasów i analiza białek
- Oznaczanie tryptofanu w paszach i surowcach do ich produkcji
- Oznaczanie metioniny, treoniny, lizyny i cystyny w paszach i surowcach do ich produkcji
- Oznaczanie aminokwasów w paszach i surowcach do ich produkcji
- Oznaczanie aminokwasów w piwie i brzeczkach
- Analiza zawartości i składu białek mleka
- Analiza czystości i heterogeniczności białek
- Oznaczanie składu frakcyjnego białek surowicy krwi
- Oznaczanie albuminy w moczu
Badania napojów alkoholowych i bezalkoholowych
- Oznaczanie kwasów organicznych w piwie
- Oznaczanie kwasów organicznych w napojach alkoholowych i bezalkoholowych
- Jednoczesne oznaczanie kwasów chmielowych i goryczkowych w piwie
- Oznaczanie witamin rozpuszczalnych w wodzie w piwie
- Oznaczanie kofeiny i teobrominy w herbacie, kawie i kakao
- Oznaczanie barwników syntetycznych w napojach alkoholowych i bezalkoholowych
- Oznaczanie kofeiny, konserwantów i słodzików w napojach alkoholowych i bezalkoholowych
- Oznaczanie aldehydów aromatycznych w brandy
- Oznaczanie hesperydyny i naringiny w sokach owocowych w celu wykrycia ich fałszowania
- Oznaczanie pozostałości karbendazymu w sokach owocowych
- Oznaczanie kwasów fenoksykarboksylowych (herbicydów) w wodzie